Hälsoguiden
Kokosyoghurt och granola

Kokosyoghurt och granola

Traditionell yoghurt görs genom att tillsätta bakteriekultur i mjölk och låta den stå varmt så att bakterierna växer till sig och fermenterar mjölken. Med samma metod gör vi en laktosfri kokosyoghurt, toppad med granola!

Läs mer

Kokosyoghurt


Ingredienser:

400 ml kokosmjölk
2 kapslar Lifebiotic
1 tsk honung



Gör så här: 

1.  Diska en glasburk noga och låt den torka.


2.  Öppna förpackningen med kokosmjölk. Om kokosfettet är separerat från vätskan så lägg den stelnade massan i glasburken, rör om och späd med vätskan tills du har fått den konsistens du gillar. 


3.  Dela probiotikakapslarna och rör ner innehållet i kokosmjölken tillsammans med honungen, som fungerar som mat till bakterierna.


4.  Ställ burken varmt, till exempel ovanpå kylskåpet, och låt den stå där i cirka 24 timmar. Ta fram yoghurten, rör runt och smaka.


5.  Ät direkt eller ställ i kylskåp, där den håller i cirka fem dagar.


Granola med gurkmeja


Ingredienser:

5 dl havregryn
2,5 dl hackade mandlar
1 dl pumpafrön
5 msk Life kokosolja
3 msk agavesirap
3 tsk gurkmejapulver
ett par nypor salt
1 dl torkade mullbär
1 dl kokoschips



Gör så här: 

1.  Sätt ugnen på 170 grader.


2.  Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål.


3.  Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt. 


4.  Lägg bakplåtspapper i en djup plåt och bred ut blandningen. 


5.  Låt stå i mitten av ugnen i 15–20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden. 


6.  Ta ut plåten, blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.