Kokosyoghurt
Ingredienser:
400 ml kokosmjölk
2 kapslar Lifebiotic
1 tsk honung
Gör så här:
1. Diska en glasburk noga och låt den torka.
2. Öppna förpackningen med kokosmjölk. Om kokosfettet är separerat från vätskan så lägg den stelnade massan i glasburken, rör om och späd med vätskan tills du har fått den konsistens du gillar.
3. Dela probiotikakapslarna och rör ner innehållet i kokosmjölken tillsammans med honungen, som fungerar som mat till bakterierna.
4. Ställ burken varmt, till exempel ovanpå kylskåpet, och låt den stå där i cirka 24 timmar. Ta fram yoghurten, rör runt och smaka.
5. Ät direkt eller ställ i kylskåp, där den håller i cirka fem dagar.
Granola med gurkmeja
Ingredienser:
5 dl havregryn
2,5 dl hackade mandlar
1 dl pumpafrön
5 msk Life kokosolja
3 msk agavesirap
3 tsk gurkmejapulver
ett par nypor salt
1 dl torkade mullbär
1 dl kokoschips
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål.
3. Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt.
4. Lägg bakplåtspapper i en djup plåt och bred ut blandningen.
5. Låt stå i mitten av ugnen i 15–20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden.
6. Ta ut plåten, blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.