Chai-latte med rödbetspulver
Du behöver:
- 2 dl havredryck (skumbar)
- 1 msk PLOG Rödbetspulver
- 0,5 krm vaniljpulver
- 0,5 krm kardemumma
- Ev. honung för sötning
Så här gör du:
1. Värm mjölken i en kastrull, vispa sedan ned övriga ingredienser tills drycken är jämn och skummad.
2. Servera direkt.
3. Den går även fint att göra kall, gärna med ett par isbitar.
Rödbetshummus
Du behöver:
- 250 g kokta, avrunna kikärter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 citron (saften)
- 4 msk olivolja
- 2-3 msk PLOG Rödbetspulver
- 1 msk tahini
- 1 tsk spiskummi
- Salt och peppar
Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
2. Skeda upp blandningen i en skål, ringla ev. över mer olivolja.
3. Garnera med dill eller koriander.
Smoothiebowl med rödbeta
Du behöver:
- 1 dl havregurt
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl frysta blåbär
- 0,5 dl frysta hallon
- 0,5 dl frysta lingon
- 2 tsk PLOG Rödbeta
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk flytande honung
Så här gör du:
1. Mixa samtliga ingredienser och häll upp i en skål.
2. Toppa med t.ex. granola och färska bär.
Mörk chokladbräck med rödbeta
Du behöver:
- 100 g mörk choklad, 70-85%
- Valnötter, grovhackade
- PLOG Rödbetspulver
- Flingsalt
Så här gör du:
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Häll ut den på ett bakplåtspapper.
3. Strö över rödbetspulver, valnötter och flingsalt.
4. Låt stelna och bryt i bitar. Förvara svalt.
Hallon- och rödbetsglass
Du behöver:
- 2 avokado
- 250 g frysta hallon
- 1 banan, fryst i skivor
- 0,5 dl havreyoghurt
- 2 tsk PLOG Rödbetspulver
- 1 lime (saften)
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 msk honung
Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienser och servera direkt, gärna med färska hallon.
2. Servera och njut!
Hasselnötsbollar med rödbeta
Du behöver:
- 2,5 dl hasselnötter
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl kokosflingor
- 8 dadlar
- 3 msk starkt kaffe
- 2 tsk PLOG Rödbetspulver
- 2 krm vaniljpulver
- 1 krm flingsalt
Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienser och forma till bollar.
2. Om smeten är för torr kan du tillsätta en skvätt vatten eller mer kaffe.
3. Rulla bollarna i rödbetspulver eller kokos.
4. Förvara i kyl eller en längre tid i frys.
Rödbetsburgare
Du behöver:
- 800 g formbar vegofärs
- 1 stor gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk bbq-sås
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk paprikapulver
- 1-2 msk PLOG Rödbetspulver
- 2 msk soja
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk rapsolja
- 0,5 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
Så här gör du:
1. Tina vegofärsen tills den är mjuk.
2. Finhacka löken och pressa vitlöken.
3. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar och forma till biffar - knappt 1 dm stora och 1 cm tjocka. Stek på rätt hög värme i ca 4 minuter per sida, tills de är jämnt tillagade inuti.
4. Servera med hamburgerbröd, dressing, guacamole, grönsaker etc.