Morotssmoothie med kardemumma
Du behöver:
- 0,5 banan
- 1 apelsin
- 1 dl fryst, tärnad mango
- 1,5 dl växtbaserad mjölk
- 1 cm ingefära
- 1 msk PLOG Morotspulver
- 0,5 krm kardemumma
Så här gör du:
- Mixa alla ingredienser och servera.
Morotskaksbollar
Du behöver:
- 5 urkärnade dadlar
- 1-2 tsk Life kokosolja
- 0,5 dl riven kokos
- 1 msk morotspulver
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 stor morot
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk vaniljpulver
Så här gör du:
1. Grovhacka dadlar och morötter. Mixa dem tillsammans med övriga ingredienser till en fin smet.
2. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet minst en timme innan servering.
3. Förvaras i kylen några dagar men ännu längre i frysen. Ta då fram dem tio minuter innan servering.
Morotsboost
Du behöver:
- 0,5 banan
- 1 apelsin
- 0,5 citron
- 1 aprikos
- 1 tsk PLOG Morotspulver
- 1 krm gurkmeja
- 3 cm ingefära
Så här gör du:
1. Mixa alla ingredienser, servera.
2. Toppa med hackade valnötter för extra mättnad.
Raw morotskaka
Du behöver:
Botten
- 2 dl valnötter
- 3 dl färska dadlar, urkärnade
- 1 dl riven kokos
- 3 medelstora morötter, rivna
- 3 msk PLOG Morot
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 nypa flingsalt
Frosting
- 2 dl växtbaserad färskost
- 50 g växtbaserat smör
- 2 msk flytande honung
- 1 dl florsocker
- 2 krm vaniljpulver
- Finrivet skal av 1 apelsin
Garnering: Grovhackade pistaschnötter
Så här gör du:
1. Mixa valnötter och dadlar och blanda ned övriga ingredienser till botten.
2. Tillsätt lite vatten om det behövs för att binda massan.
3. Bred ut smeten i en springform med bakplåtspapper.
4. Ställ i frysen medan du gör frostingen.
5. Vispa ihop cream cheese och smör till en fluffig smet.
6. Vänd sedan varsamt ned övriga ingredienser till frostingen.
7. Ta ut kakan ur frysen och bred på frostingen.
8. Garnera med pistaschnötter och pudra över morotspulver.
9. Ställ i frysen minst 1 timma till och ta ut ca 10 min innan den ska serveras.
10. Vill du ha en dubbel morotskaka som på bilden gör du dubbel sats och fortsätter bygga på kakan efter att det första lagret botten och glasyr har stått i frysen en timme.
Golden milk med morot
Du behöver:
- 4 dl havredryck
- 0,5 dl vatten
- 2 tsk PLOG Morot
- 0,5 tsk kardemummakärnor
- 0,5 tsk hel svartpeppar
- 1 msk malen gurkmeja
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk Life kokosolja
- Honung
Så här gör du:
1. Mortla kardemummakärnor och svartpeppar.
2. Blanda med övriga ingredienser (utom havredrycken) i en kastrull och låt sjuda ett par minuter tills det tjocknat.
3. Värm havredrycken och häll den över kryddblandningen under vispning.
4. Söta med honung och servera.
Overnight oats med morot
Du behöver:
- 2 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- 2 dl nötmjölk
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk PLOG morotspulver
- 1 nypa salt
Topping:
- Osötat jordnötssmör
- Skivad banan
- Flytande honung
- Kakaonibs
Så här gör du:
1. Rör på kvällen ihop grundreceptet i en burk eller en skål och ställ i kylen under natten.
2. Toppa med valfria tillbehör på morgonen.
3. Servera eventuellt med nötmjölk.