Hälsoguiden

30 min

10-12 st

Medium

Ingredienser

Gör så här

5 dl havregryn

2 1/2 dl hasselnötter

12 urkärnade dadlar

6 msk MCT-olja

1 msk kollagen

1 dl kakao

2–3 msk vatten

1/2 dl torkade tranbär

1/2 dl hackade sötmandlar

2 dl jordnötssmör

100 g mörk choklad

Flingsalt

  1. Mixa havregryn, hasselnötter, dadlar, olja, kollagen, kakao och vatten i en mixer till en slät massa. 
  2. Blanda i torkade tranbär och hackade sötmandlar. 
  3. Tryck ut till ett cirka 1–1,5 cm tjockt, jämnt lager i en rektangulär form på ett bakplåtspapper i en glasform eller liknande, cirka 20x30 cm stor. 
  4. Bred ut jordnötssmöret i ett jämnt lager ovanpå smeten. Tips! Värm jordnötssmöret några sekunder i mikron så blir det lättare att breda ut.
  5. Ställ in i frysen i minst 30 min.
  6. Smält chokladen i vattenbad. Ta ut formen från frysen och häll på chokladen. Sprid över lite flingsalt. 
  7. Ställ in i frysen igen och låt stelna. Skär sedan i bitar och förvara i en lufttät burk i frysen. 
  8. Servera gärna direkt från frysen, godast kalla!

Handla produkter från receptet

Se tillgänglighet i butik