Hasselnötsbar
-med kollagen, hasselnötter och torkade tranbär
30 min
10-12 st
Medium
Ingredienser
Gör så här
5 dl havregryn
2 1/2 dl hasselnötter
12 urkärnade dadlar
6 msk MCT-olja
1 msk kollagen
1 dl kakao
2–3 msk vatten
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl hackade sötmandlar
2 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad
Flingsalt
- Mixa havregryn, hasselnötter, dadlar, olja, kollagen, kakao och vatten i en mixer till en slät massa.
- Blanda i torkade tranbär och hackade sötmandlar.
- Tryck ut till ett cirka 1–1,5 cm tjockt, jämnt lager i en rektangulär form på ett bakplåtspapper i en glasform eller liknande, cirka 20x30 cm stor.
- Bred ut jordnötssmöret i ett jämnt lager ovanpå smeten. Tips! Värm jordnötssmöret några sekunder i mikron så blir det lättare att breda ut.
- Ställ in i frysen i minst 30 min.
- Smält chokladen i vattenbad. Ta ut formen från frysen och häll på chokladen. Sprid över lite flingsalt.
- Ställ in i frysen igen och låt stelna. Skär sedan i bitar och förvara i en lufttät burk i frysen.
- Servera gärna direkt från frysen, godast kalla!
Handla produkter från receptet
Se tillgänglighet i butik