Hälsoguiden
Fröknäcke

Fröknäcke

smarrig fröknäcke!

Läs mer

Ingredienser

2 dl bovetemjöl
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpakärnor
2,5 dl kokande vatten
2 msk kokosolja
Lite salt att strö över



Så här gör du!

1.  Sätt ugnen på 150 grader.


2.  Blanda alla torra ingredienser i en bunke.


3.  Koka upp vatten och häll vätskan över fröblandningen. Tillsätt även kokosolja och rör om ordentligt.


4.  Lägg smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över. Tryck och kavla ut så tunt det går.


5.  Dra av det övre bakplåtspappret. Strö över himalayasalt och pressa försiktigt ned det i smeten.


6.  Använd en kniv eller pizza-slicer för att skära rutor. Flytta över bakplåtspappret med degen till en plåt och grädda mitt i ugnen i 50- 60 minuter.


7.  Låt svalna och bryt i bitar.