Du kommer att behöva:
Morotskaksbotten:
- 5 dl havremjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 6 skopor Collagen Gold
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk kanel
- 1 dl mandelsmör
- 1 dl lönnsirap
- 5-6 rivna morötter
- ca 1 dl valfri mjölk
Glasyr:
- 250 gram naturell färskost
- 300 gram vaniljkräm eller vaniljgrädde
- 1 tsk vaniljessens
Tillvägagångssätt
Börja med att blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Värm mandelsmöret med lönnsirapen tills det är varmt. Vispa ihop. När mandelsmöret och lönnsirapen har vispats ihop tillsätter du den våta blandningen till den torra blandningen. Tillsätt de rivna morötterna och blanda väl tills det blir en tjock, smulig smet. Häll långsamt i mjölken tills smeten fortfarande är tjock men slät. Häll smeten i en 30x20-form täckt med bakplåtspapper och tryck till i formen. Kyl i frysen medan du gör glasyren.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren tills den är tjock och kyl i ca 10 minuter i kylen.
Häll sedan glasyren över morotskaksbottnen och ställ tillbaka den i frysen i ca två till fyra timmar innan du skär upp den i stänger.
Förvara i frysen. Låt den stå i ca 10 minuter på köksbänken innan du äter den, så att glasyren tinar lite.