Hälsoguiden
Proteinbar med morötter

Proteinbar med morötter

Vi älskar dessa proteinbars med prisbelönt Collagen Gold! Vi tror inte att de kommer att stå orörda länge till. De är supergoda, mättande och innehåller ingredienser som vi vet att din kropp och hud uppskattar.

Läs mer

Du kommer att behöva:


Morotskaksbotten:

  • 5 dl havremjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 6 skopor Collagen Gold
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 dl mandelsmör
  • 1 dl lönnsirap
  • 5-6 rivna morötter
  • ca 1 dl valfri mjölk


Glasyr:


  • 250 gram naturell färskost
  • 300 gram vaniljkräm eller vaniljgrädde
  • 1 tsk vaniljessens


Tillvägagångssätt


Börja med att blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Värm mandelsmöret med lönnsirapen tills det är varmt. Vispa ihop. När mandelsmöret och lönnsirapen har vispats ihop tillsätter du den våta blandningen till den torra blandningen. Tillsätt de rivna morötterna och blanda väl tills det blir en tjock, smulig smet. Häll långsamt i mjölken tills smeten fortfarande är tjock men slät. Häll smeten i en 30x20-form täckt med bakplåtspapper och tryck till i formen. Kyl i frysen medan du gör glasyren.


Vispa ihop ingredienserna till glasyren tills den är tjock och kyl i ca 10 minuter i kylen.


Häll sedan glasyren över morotskaksbottnen och ställ tillbaka den i frysen i ca två till fyra timmar innan du skär upp den i stänger.


Förvara i frysen. Låt den stå i ca 10 minuter på köksbänken innan du äter den, så att glasyren tinar lite.