Hälsoguiden
Krämig pasta med citrus, salvia och rawmesan

Krämig pasta med citrus, salvia och rawmesan

Krämig pasta med citrus, salvia och rawmesan

Läs mer

4 Portioner

Rawmesan, topping med smak av parmesan

• 1,5 dl Rawpower cashewnötter

• 4 msk Renée Voltaire näringsjäst

• 1 tsk salt

• 1 krm peppar

Mixa alla ingredienser. Förvara i kylskåp och avnjut till pastarätter, grytor eller sallad.


Ingredienser:

• Ca 400 g valfri pastasort

• 2 msk olivolja

• ½ färsk chili, finhackad

• 3 vitlöksklyftor, pressade

• 2 små zucchinis, tunt skivad

• 2 dl havregrädde

• 15 färska salviablad

• 1 citron, finrivet skal och citronsaft

• 1 dl Saltå Kvarn solroskärnor, rostade

  • Salt och peppar


Gör så här:

Koka upp pastavatten med salt i och lägg i pastan. Koka al dente.

Hetta upp olivolja i stekpanna medan du kokar pastan. Tillsätt chili, vitlök och zucchini. Fräs ett par minuter. Tillsätt havregrädde, salvia, citronsaft och ½ dl rawmesan. Låt puttra ett par minuter på svag värme medan du rör om. Lägg i den färdigkokta pastan och blanda runt. Toppa med citronskal, solroskärnor, salvia och rawmesan. Salta och peppra.

4 Portioner