Hälsoguiden
Vintermys med godsaker

Vintermys med godsaker

Fixa vintermyset med raw-fika.

Läs mer

Kokoscheesecake med spirulina


Botten:

• 4 ½ dl Life kokoschips

• 3 st mjuka dadlar

• 2 msk Life kokosolja

• 1 ½ msk Superfruit agavesirap


Fyllning:

• 4 dl cashewnötter, blötlagda i fyra timmar

• 2 dl kokosgrädde

• 1 lime, zesten och juicen

• 1 dl Superfruit agavesirap

• ½ tsk salt


Spirulinafyllning:

½ tsk Superfruit spirulina pulver

½ tsk Superfruit gurkmeja

Gör så här:

Mixa ingredienserna till bottenlagret till en smulig smet. Tryck ut i botten av en mindre form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Ställ åt sidan. Mixa ingredienserna till

fyllningen till en slät smet. Häll hälften av fyllningen i en separat kanna och ställ åt sidan.

Det som är kvar färgas jämnt grönt genom att mixa i spirulina och gurkmeja.

Häll lite av spirulinafyllningen på mitten av bottenlagret. Häll sedan lite av den ljusare

fyllningen i mitten av spirulinafyllningen.

Upprepa med varannan färg tills fyllningarna är slut. Slå lätt med fingret på formens kant för att jämna ut fyllningen. Använd skaftet på en sked och rör lätt runt några gånger i fyllningen för att skapa ett fint mönster.

Låt kakan stå i frysen minst 6 timmar. Ta bort kanten på formen vid servering.


TIPS! Spara överbliven kaka i frysen.

Mjuk pepparkaka med lingon – raw!


Ingredienser (6-8 portioner)

• 3 dl Saltåkvarn havregryn

• 1 dl Life kokoschips

• 1 dl krossat bovete

• 3 msk pepparkakskrydda

• ¼ krm salt (ev. Dragon himalayasalt)

• 200 g färska dadlar, hela

• 2 dl kokosgrädde

• ½ dl frysta lingon


Frosting:

• 150 g färskost

• 0,2 dl koksgrädde

• 1 ½ msk Superfruit agavesirap

• 1 tsk PLOG Norrländska lingonpulver

Gör så här:

Mixa havregryn, kokoschips, bovete, pepparkakskrydda och salt till mindre gryn. Lägg i en skål. Mixa dadlar och kokosgrädde. Häll i skålen med de torra ingredienserna

och blanda ihop till en smet. Blanda försiktigt i lingon.


Klä en ca 20 cm avlång brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Tryck till smeten så att den fyller ut formen och gör ytan slät. Ställ formen i kylskåpet minst en timme.

Vispa färskost, kokosgrädde och agavesirap med en elvisp. Lägg frostingen i en spritspåse. Ta fram pepparkakan ur kylen och skär den i portionsbitar. Spritsa frosting på varje pepparkaka. Strö över lite lingon och lingonpulver.


TIPS! Gör din egen pepparkakskrydda!


Pepparkakskrydda ingredienser:

• 4 ½ dl Life kokoschips

• 3 st mjuka dadlar

• 2 msk Life kokosolja

• 1 ½ msk Superfruit agavesirap


Gör så här:

Blanda alla ingredienser och tillsätt vid behov en nypa svartpeppar och/eller kryddpeppar. Du kan också anpassa den smak du väljer genom att lägga till

mer eller mindre av en krydda. Förvara i en lufttät behållare.

Snöbollar med grönt te


Ingredienser (10 st):

• 3 dl riven kokos

• 1 ½ dl Superfruit mandelmjöl

• 1 msk vaniljpulver

• 1 ½ msk Superfruit agavesirap

• 3 msk Life kokosolja, kall

• 1 msk mandelmjölk

• 1 tsk Superfruit matcha

Gör så här:

Blanda alla ingredienser förutom matcha i en skål till en smet. Fukta händerna och forma

bollar. Strö över lite matchapulver.