Hälsoguiden
Varma Juldrycker

Varma Juldrycker

Värmande juldrycker med smak av jul

Läs mer

Varm choklad med kanel och maca


Ingredienser (1 kopp):

• 2 dl osötad mandelmjölk

• 2 tsk Superfruit raw kakaopulver

• ½ tsk kanel

• 1 tsk Superfruit macapulver

• ½ tsk ingefära

• ½ tsk Superfruit gurkmeja

• 1-2 tsk Superfruit agavesirap

• 1 msk Life Kokosolja


Topping:

• Kokosgrädde

Gör så här:

Värm mandelmjölken i en kastrull tills den börjar ånga. Tillsätt ingredienserna och vispa i ungefär två minuter. Servera direkt och toppa gärna med lite kokosgrädde.

Blåbärslatte med ingefära


Ingredienser (2 koppar)

• 5 dl havredryck, vispbar

• 2 msk Plog Norrländska blåbärspulver

• 1 krm Superfruit ingefärspulver

• 1 krm malen kardemumma

• 1 krm vaniljpulver

• 2 tsk Superfruit agavesirap

Gör så här:

Värm och skumma havredrycken tillsammans med kryddorna och agavesirap. Häll upp i glas. Toppa gärna med lite kardemumma och blåbärspulver. VISSTE DU ATT… 1 krm ingefärspulver motsvarar 1 cm tjock skiva ingefära (ca 4 g).

Kaffesmoothie med maca


Ingredienser (2 glas):

• ½ dl starkt kallt kaffe (vanligt eller koffeinfritt)

• 1 skivad fryst banan

• 2 dl havredryck

• 1 msk crunchy jordnötssmör

• 1 msk Superfruit macapulver


Topping:

Superfruit kakaonibbs


Gör så här:

Mixa alla ingredienser slätt och toppa gärna med kakaonibbs.

Chai-glögg

I en påse chai-te har du julens alla värmande kryddor.


Ingredienser (ca 6 små glas):

• 6 dl äppelmust

• 2 påsar Yogi Tea Maca Chai eller Sweet Chai

• ½ citron

• 2 kanelstänger

• ev stjärnanis till garnering


Gör så här:

Koka upp äppelmusten i en kastrull. Ta från värmen. Lägg ner tepåsarna. Låt dra ca 5 minuter. Skiva citronen och lägg ner skivorna i teet tillsammans med kanelstängerna. Ställ in i kylen minst 1 timme.

Värm vid servering. Garnera ev. med stjärnanis.


TIPS!

Byt ut äppelmust mot färskpressad apelsinjuice eller tranbärsjuice för en annan smak på chai-glöggen.

VISSTE DU ATT… Maca är en peruansk rotfrukt som växer i Anderna på över 4 000 meters höjd. Smaken påminner lite om pepparrot och palsternacka, vilket ger ett milt sting. Macaroten kallas även för peruansk ginseng och har använts i tusentals år.