Hälsoguiden
Kladdkaka med chia och svarta bönor

Kladdkaka med chia och svarta bönor

Avsluta middagen med en supergod och nyttig kladdkaka gjord på chiafrön, svarta bönor och rå kakao.

Läs mer

Ingredienser

3 msk riven kokos
2 dl mandelmjöl (80 g)
4 msk rå kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk chiafrön
2 dl svarta bönor (sköljda)
1 msk agavesirap
1 msk starkt kaffe
8-9 dadlar (100 g)
3 ägg
2 msk Life kokosolja

Tillbehör:

Kokosolja och riven kokos till formen, vaniljkvarg till servering. 


Så här gör du!

1.  Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (22-24 cm diameter) med kokosolja och "bröa" den med riven kokos. 

2.  Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll av och mixa svarta bönorna med agavesirap och kaffe. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa allt till en slät smet. 

3.  Blanda i ägg och vispa lite till. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan. 

4.  Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar den ur ugnen. Låt svalna i kylen i minst en timme. Servera med färska bär och vaniljkvarg.