Hälsoguiden

12-16 kakor

Ingredienser:

• 3 dl mandelmjöl

• 2 msk kokosmjöl

• 1 msk matchapulver

• ½ tsk salt

• ½ tsk bakpulver

• 1 tsk kanel

• 1 ägg

• 1 msk vaniljpulver

• 1 dl agavesirap

• 2 msk Life kokosolja, smält

• 1 dl mandelmjölk

• 0,5 dl russin

• 0,5 dl kakaonibs


Topping:

• 100 g vit choklad

• 1 msk matchapulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blan­da mandelmjöl, kokosmjöl, matchapulver, salt, bakpulver och kanel i en stor skål. Ta fram en till skål och vispa ihop ägg, vaniljpulver, agavesi­rap, kokosolja och mandel­mjölk. Häll i de torra ingredien­serna och rör ihop allt. Vänd ner chokladbitarna och rus­sinen.


Klä en 20x20 cm stor form med bakplåts-papper. Häll smeten i formen. Grädda i 25 minuter, eller tills kanterna är fasta. Smält vit choklad och blanda med matchapulver. Ringla matchachokladen över kakan. Skär i bitar.