Manukahonungskuber
Gör det enkelt att få i sig bra näringsämnen på kort tid i vinter.
Förkylnings- och influensasäsongen är i full gång och vi tar fram en burk Manuka-honung och fyller frysen med Manukahonungskuber
Manuka har länge varit känd som hälsohonungen, men först nu har det bevisats att dess unika antibakteriella egenskaper beror på ett högt naturligt innehåll av metylglykosal (MGO).
Det här behöver du:
1 msk ekologiskt gurkmejapulver
1 msk ekologisk Ceylonkanel
1 nypa svartpeppar
1 skvätt äppelcidervinäger
2 hela citroner
1 färsk ingefära
2 dl vatten
Färsk rosmarin
1 tsk Manuka-honung per kopp
Såhär gör du:
Ta bort skalet från citronen och det yttersta lagret av ingefäran. Lägg alla ingredienser, utom rosmarin och Manukahonung, i en mixer och mixa till en slät blandning.
Fördela i iskubsformar och strö över rosmarin.
Ställ i frysen i minst två timmar.
Lägg önskat antal isbitar i en kopp och häll över hett vatten. Rör om och tillsätt sedan 1 tsk Manuka Honung. Om så önskas kan du toppa med ångad mjölk.