Krispigt chiaknäcke
Perfekt för en härlig start på dagen och som ett läckert tillbehör till lunch och middag.
50 min
2
Medium
Ingredienser
Gör så här
½ dl Life Chiafrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl linfrön
½ dl solroskärnor
1 tsk flingsalt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt olja och kokande vatten.
- Rör om ordentligt och låt sedan smeten stå och svälla i cirka 15 minuter.
- Kavla eller tryck ut frösmeten med händerna mellan två bakplåtspapper.
- Toppa med flingsalt.
- Grädda chiaknäcket mitt i ugnen.
- Ta ut chiaknäcket från ugnen efter 15 minuter och skär rutor med en kniv.
- Sätt in plåten i ugnen igen och låt chiaknäcket gräddas i ytterligare 20 minuter.
- Stäng av ugnen och låt chiaknäcket stå kvar i ugnen på eftervärme en stund.
- Ta ut chiaknäcket från ugnen och dela upp rutorna
Handla produkter från receptet
Se tillgänglighet i butik