Hälsoguiden
Chiapudding med mango och nypon

Chiapudding med mango och nypon

Fräsch chiapudding med smak av nypon, mynta, mango och citrus.

Läs mer

Ingredienser

CHIAPUDDING:
2 msk chiafrön
1,5 dl mandelmjölk
0,5 tsk vaniljpulver


SMAKSÄTTNING:

1 dl fryst mango, tärnad
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk färsk mynta
1 msk nyponpulver (obs ej nyponskalsmjöl)


Så här gör du!

1.  Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver i ett glas. Låt stå i kylen 30 minuter, rör om och låt stå ytterligare minst 2 timmar – gärna över natten.


2.  Mixa alla övriga ingredienser slätt med mixerstav eller i mixer. Blanda med chiapuddingen, eller lägg som ett lager ovanpå. Dekorera med mynta och färska bär.


3.  Avnjut direkt! 


Recept och foto: Sophie Ekman