- Leverans
- Fri frakt över 299 kr
Kosttillskott bör inte användas som ersättning för varierad kost. Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Förvaras utom räckhåll för små barn.
Utsedd till marknadens renaste fiskolja av NRK Läs artikeln här!
Om fiskoljan i Life Omega-3
Varje kapsel innehåller högkoncentrerad fiskolja i triglyceridform med 70 % omega-3. Oljan i kapslarna produceras under farmaceutisk standard av Golden Omega i Chile. Golden Omega är ett av få företag som producerar högkoncentrerad fiskolja direkt på plats i Chile. Fördelen med det är att produktionstiden från det att fisken fångas till dess att oljan är färdig för att kapslas in är mycket kort och därmed ger en ren och stabil fiskolja med mycket låga oxidationstal. Att oljan i kapseln är ljus är ett tecken på att den har behandlats varsamt och håller hög kvalitet. Golden Omega är certifierad av såväl Friends of the Sea, IFOS, Marine Trust samt ORIVO vilket garanterar att råvaran kommer från certifierat bärkraftiga fiskbestånd.
Har man svårt att svälja kan man öppna och pressa ut innehållet på en sked alternativt tugga sönder kapseln och dricka upp innehållet. Life Omega-3 70 % är renad från doft- och smakämnen och har en relativt neutral smak. Effekten av omega-3 från fisk har undersökts i över 14 000 studier varav 8 000 är humanstudier. * För naturläkemedel gäller dock särskilda restrektioner. Innehåller EPA och DHA DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA. EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion.
*Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA.
Varför behöver vi äta Omega-3?
Kroppen skapar själv de flesta fettsyror den behöver, men några fettsyror måste tillföras via kosten eller kosttillskott. Dessa kallas för essentiella eller livsnödvändiga fettsyror. De essentiella fettsyrorna är omega-6 och omega-3 fettsyror. Den vanligaste omega-3 fettsyran är alfa-linolensyra som finns i vissa vegetabiliska oljor som linfröolja, palmolja, sojaolja och i matvaror som margarin och gröna bladgrönsaker. I fiskolja förekommer det mycket av omega-3 fettsyrorna eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). De essentiella fettsyrorna är viktiga byggstenar i cellmembranen och påverkar membranens egenskaper.
Ett balanserat förhållande mellan omega-6 och omega-3 fettsyror är särskilt viktig för optimal hälsa. Idag är det inte ovanligt att man i västvärlden konsumerar 12–15 gånger så mycket omega-6 fettsyror som omega-3 fettsyror. Förhållandet mellan omega-6 och omega-3 bör vara 2–4:1.
Artikelnummer: 121522